Помните ли момента във филма Специален доклад“, когато Том Круз не

...
Помните ли момента във филма Специален доклад“, когато Том Круз не
Коментари Харесай

Вижте как Google карти следи всяко ваше движение

Помните ли момента във кино лентата „ Специален отчет “, когато Том Круз не може да избегне следенето, тъй като на всички места сканиращи устройства рапортуват местоположението му на всяка крачка към централната база данни. Гугъл прави нещо сходно. 

Компанията следи потребителите на всички места, където отидат. Червена точка върху карта маркира къде се намира даден човек и къде е бил по-рано – което на собствен ред може да се употребява, с цел да разпознава всеки един субект, в случай че някой желае да направи това. 

Не ни вярвате? Има метод да се наблюдавате сами. Просто влезте в същия Гугъл акаунт, който употребявате на телефона си и последвайте този линк. Ще можете да видите къде сте били от началото на месеца до през днешния ден. 

По-невероятното е, че, без значение какви настройки за дискретност изберете, вашата информация продължава да се събира и съхранява от Гугъл. 

Добрата вест е, че можете да намалите степента, в която ви наблюдават, като следвате описаните няколко стъпки. Не забравяйте да споделите тази информация с всички, които познавате. 

За да ревизирате дали историята на местоположенията е задействана при вас, отидете на Гугъл карти и отидете на „ Вашата последователност “, отворете менюто в горния десен ъгъл - „ Настройки на хронологията “ и след това на „ Настройки на местоположението “. Оттук можете да включвате и изключвате услугата.

Само по себе си това не изтрива историята на местоположенията ви. Ако желаете да изтриете историята, върнете се в менюто „ Настройки на хронологията “ и плъзнете надолу, до момента в който стигнете до „ Изтриване на историята на местоположенията “. 

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР